Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia levert geen standaard oplossingen. Acadia levert alleen maatwerk!

Houdt uw teksten eenvoudig

Houdt uw teksten eenvoudigLange teksten op het web of in nieuwsbrieven, u heeft het allemaal wel eens gezien. Maar eenvoud is de kracht van een goede tekst. Acadia geeft u daarom een drietal tips voor boeiende, eenvoudige teksten.

Maak gebruik van alinea’s

Is de tekst die u wilt delen aan de lange kant? Verdeel deze dan in kortere alinea’s en maak gebruik van tussenkopjes die de alinea beschrijven. Zo blijft de tekst voor de lezer overzichtelijk en lijkt de tekst visueel korter.

Tekstopmaak

Een tekst schrijven is een, maar een tekst die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet is ook erg belangrijk. Maak gebruik van opsommingen, tussenkopjes en het belangrijkste: maak gebruik van witruimte. Hierdoor komt de tekst een stuk rustiger over

Gebruik eenvoudige woorden en zinnen

Zorg ervoor dat u korte woorden gebruikt en voorkom of beperk ook het gebruik van zogenaamde "dure" woorden, zoals acquisitie.

Zinsopbouw is erg belangrijk

Zorg ervoor dat de zinnen uit ongeveer 10 woorden bestaan en maximaal 15 woorden. Een andere belangrijke tip is dat u actief schrijft in plaats van passief. Vermijd dus woorden als hebben, worden en zullen.

Mocht u naar aanleiding van de bovenstaande tekst nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u bij het schrijven van de juiste teksten. Contact opnemen doet u via 078 – 622 98 99 of info@acadia.nl.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief