Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: al uw automatisering onder 1 dak.

Be careful out there....

10 tips voor veilig internetten


Omdat tegenwoordig “iedereen” overal en altijd gebruik maakt van een, al dan niet mobiele,  internetverbinding is het verantwoord en veilig gebruik maken hiervan nog belangrijker geworden.
Hoe kun t u het veiligst internetten? Wij geven u 10 tips die ook nog eens in uw privé omgeving bruikbaar zijn. Wees ervan bewust dat ook uw, mogelijk minderjarige, kinderen veel tijd besteden op het Internet.

 

 1. Bescherm je privacy.
  Verstrek geen persoonlijke gegevens. Vergeet niet dat uw NAW gegevens makkelijk misbruikt kunnen worden. Denk maar eens aan een tweet over dat u aan het genieten bent van het zonnetje op Mallorca terwijl uw dochter uw huisadres in haar profiel heeft staan. Hoe makkelijk willen we het maken voor het “boevengilde”?
 2. What happens in Vegas stays in Vegas.
  Alles wat u online zet blijft ook online. Door ondermeer Google cache blijft bijna alles wat u geplaatst heeft vindbaar.
 3. Controleer uw beveiliginsinstellingen.
  Gebruik zoals wij al eens eerder schreven geen makkelijke wachtwoorden. Ook is het wijs om eens de privacy instellingen van bijvoorbeeld Facebook eens na te lopen om te zien wie uw posts allemaal kunnen bekijken.  
 4. Beveilig uw mobiele devices.
  Bijna alle telefoons en tablets kunt u beveiligen met bijvoorbeeld een pincode. Hiermee beschermt u uw telefoonnumers en andere gevoelige data.
 5. “Praat” niet met vreemden.
  Dit doet u in real life niet dus waarom zou u een bijlage van een vreemde “moeten” vertrouwen? Druk uw kinderen op het hart om niet af te spreken of zaken te delen met vreemden die zij via internet leren kennen.
 6. Zoek het hangslot.
  Bestel alleen bij webwinkels die gebruik maken van een beveiligde verbinding. Een veilige verbinding herkent u aan het hangslotje dat in uw browser verschijnt en de URL (het webadres) begint dan met https.
 7. If it’s to good to be true it usually is.
  In goed Nederlands :) Mijn opa zei altijd: “als iets te mooi is om waar te zijn dan is dit meestal ook zo”. Ga niet alleen af op de prijs wanneer je iets aan wilt schaffen. Maar kijk voorbij het Euro tekentje, beter iets meer betalen en een goed product krijgen dan virtueel besparen op iets dat je mogelijk nooit krijgt.  

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief