Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia is uw specialist op het gebied van professioneel webdesign.

5 fouten die mensen maken op LinkedIn

5 veelgemaakte LinkedIn foutenNet als bij webontwikkelaars is er tussen netwerkers ook verschil te maken tussen een professional en een amateur. Wij hebben voor u de 5 meest gemaakte fouten op LinkedIn op een rijtje gezet. Doe er uw voordeel mee!

Fout 1: Uw uitnodiging om te linken is te algemeen

Vaak krijgt u een uitnodiging via LinkedIn met de standaard uitnodigingstekst. Het is aan te raden om dit juist niet te doen. Probeer er juist achter te komen wat de persoon waarmee u wilt linken doet en pas hierop uw uitnodigingstekst aan. Dit komt een stuk persoonlijker over en de kans is dan ook groter dat de desbetreffende persoon uw uitnodiging accepteert.

Fout 2: LinkedIn is geen Facebook of Twitter

LinkedIn is een heel ander soort platform dan Facebook of Twitter. Gedraag u daarom ook niet zoals op die platformen, door bijvoorbeeld om de haverklap te wisselen van profielfoto of door nietszeggende berichten te delen met uw netwerk. LinkedIn is puur zakelijk bedoelt en het is daarom niet verstandig en professioneel om uw connecties te belasten met privézaken.

Fout 3: U deelt uw kennis niet

Veel mensen delen de kennis en expertise die ze hebben niet met hun netwerk. Als u dit niet doet, dan weten uw connecties ook niet wat u bezig houdt en waar u goed in bent. Deel daarom regelmatig uw kennis, zodat uw netwerk weet wat het aan u heeft en zodat uw netwerk op deze informatie kan reageren.

Fout 4: U gebruikt LinkedIn alleen als u een behoefte heeft

U heeft wel een LinkedIn profiel, maar u maakt hier alleen gebruik van als u iets nodig heeft. Een goed netwerk dient goed en regelmatig onderhouden te worden en niet alleen als u iets nodig heeft.

Fout 5: Geven en nemen!

Veel mensen willen een anders niets geven, maar zo werkt het principe van netwerken natuurlijk niet. Wanneer u andere mensen helpt (geven) krijgt u vanzelf ook hulp of informatie terug (nemen).

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief