Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia is uw specialist op het gebied van professioneel webdesign.

5 soorten social media gebruikers

Op de verschillende social media kanalen zijn verschillende soorten gebruikers. Niet iedereen deelt alles met de grote boze buitenwereld, maar er zijn ook mensen te onderscheiden die echt álles delen wat ze meemaken of doen. Hieronder een lijstje met de 5 meest voorkomende social mediagebruikers.

De lezer
Deze persoon leest alle berichten en neemt alle informatie in zich op. Dit zijn de mensen die zelf niet veel informatie delen of meedoen in een discussie.

De liker
Dit is de persoon die op Facebook alles “liked” maar nooit eens een snelle reactie post.

De alles-deler
Dit is de persoon die alles deelt en dat maakt echt niet uit wat: waar hij of zij is, wat hij of zij aan het doen is, wat hij of zij eet elke maaltijd en hoe dit er uit ziet. Het maakt niet uit, als er iets gebeurd in het leven van deze persoon dan wordt het gedeeld via de social media kanalen.

De inchecker
Dit is de persoon die overal incheckt en dit ook met iedereen wil delen. Of het nu in een restaurantje in Parijs is of in zijn of haar eigen bed, de locatie moet gedeeld worden.

De borstklopper
Dit is de persoon die vooral over zichzelf praat en wat hij of zij allemaal doet en hoe succesvol dit allemaal is. Deze persoon deelt dagelijks wat er op de agenda staat en hoe succesvol deze afspraken of taken weer zijn verlopen. Het lijkt alsof alles lukt bij deze persoon.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief