Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Sneltoetsen maken het leven gemakkelijker

Zoals als bijna iedereen tegenwoordig wel weet worden
RSI-klachten toegeschreven aan onder andere het veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld de computermuis. Een mogelijk gevolg hiervan is een zogeheten  muisarm.

 Tijdens het tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken e-mailen doen we zo goed als alles met de muis, maar wist u dat er een heleboel handelingen door middel van toets combinaties uitgevoerd kunnen worden? Zo blijken er bijvoorbeeld honderden sneltoets combinaties in Outlook 2010 te zitten, wij noemen er een aantal in het dagelijks gebruik het meest voor de handliggend zijn.

Via CTRL 1 tot en met CTRL 7 kunt u bladeren tussen e-mail, de agenda, uw contactpersonen, aangemaakte taken, notities, de mappenlijst en de aanwezige snelkoppelingen. Het adresboek kunt u openen via Ctrl+Shift+B. Wilt u de zoekfunctie openen? Druk maar eens op F3.

Vooral binnen de e-mail functionaliteit, die de meeste gebruikers intensief gebruiken zijn een heleboel handige combinaties aanwezig. CTRL SHIFT i opent meteen het postvak in en CTRL SHIFT o brengt je naar het postvak uit. Via CTRL n opent er een nieuwe te schrijven e-mail deze kun je doormiddel van CTRL s verzenden en met behulp van F9 wordt de nieuwe email opgehaald.  Printen kan via CTRL p en het markeren als ongelezen of gelezen doe je respectievelijk met CTRL u en CTRL q.

Dit zijn slechts enkele van de vele toets combinaties wilt u de volledige lijst lezen? Klik hier

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief