Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia levert geen standaard oplossingen. Acadia levert alleen maatwerk!

Inbrekers en social media: maken ze er gebruik van?

Zitten inbrekers op social media?U gaat op vakantie en meldt dit vrolijk aan uw Twitter volgers en Facebook vrienden. Is dit verstandig of niet? Maakt een inbreker gebruik van deze sociale media om zijn of haar inbraken te plannen?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die antwoord op de vraag moeten geven of inbrekers nu wel of geen gebruik maken van social media. Helaas geven deze onderzoeken geen duidelijk antwoord op de vraag. Acadia heeft wel enkele tips voor u om te zorgen dat uw berichten en updates alleen gezien worden door mensen die u vertrouwd.

Wie zijn uw volgers?

Bekijk om de paar maanden eens wie u allemaal volgen en wie uw vrienden zijn. Zitten hier mensen tussen met wie u liever niets deelt? Verwijder deze dan. Zorg ook dat u uw gegevens goed afschermt, zodat niet iedereen zomaar alles van u te weten kan komen.

Plaats geen berichten met uw locatie

Twitter en Facebook hebben een mooie functie om uw locatie mee te geven wanneer u een tweet of een bericht plaatst. Zo kan het dus voorkomen dat u een bericht vanaf thuis plaatst en dat u hierbij uw locatie meegeeft. Op deze manier is het voor een inbreker redelijk makkelijk te achterhalen waar u woont, omdat de locatie die meegegeven wordt over het algemeen accuraat is.

Dit wil niet zeggen dat u nooit een locatie mee mag geven bij het plaatsen van een tweet of Facebook bericht, maar bij voorkeur niet de locatie als u thuis bent.

IK GA OP VAKANTIE!

Een open deur: Ga niet overal lopen verkondigen dat u op vakantie gaat en hoe lang u op vakantie gaat. Op deze manier weet een inbreker dat u niet thuis bent en kan er wat speurwerk verricht worden naar uw adres en woonplaats.

Deel dus niet zomaar uw hele leven met Twitter, Facebook en andere kanalen, maar zorg dat u uw berichten alleen deelt met mensen die u kent en vertrouwt.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief