Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Zeven mobiele design trends van 2013

7 mobiele designtrends 2013Net zoals er op het gebied van website design altijd nieuwe trends te ontdekken zijn, geldt dit natuurlijk ook voor mobiel design. Acadia zet  de belangrijkste mobiele design trends voor 2013 voor u op een rijtje.

Simpel design

Windows 8 is een goed voorbeeld van simpel design. Deze trend werd vorig jaar ingezet. Interfaces worden steeds platter. Nepvormen zoals toetsen van een telefoon worden steeds minder gebruikt. Naast het design van Windows 8 zien we simpel design ook terug in bijvoorbeeld de apps van Google.

Voor mobiel design is simpel design zeker van toepassing in 2013. Dit om de leercurve van een mobiele applicatie zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen er snel mee kan werken.

Typografie

Door het inzetten van simpel design wordt het steeds belangrijker om het juiste lettertype te gaan gebruiken. Heldere letters zijn van belang, maar een lettertype kan de mobiele interface maken of breken. Een voorbeeld: een lettertype met meer gewicht heeft een andere uitstraling dan een wat lichter lettertype. Speel eens met verschillende lettertypen en kijk welk lettertype het beste bij uw mobiele applicatie of website past.

Minder klikken, meer bewegen

Er wordt tegenwoordig in mobiel design ook veel minder gebruik gemaakt van knoppen om op te klikken, maar meer van andere bewegingen. Denk hierbij aan vegen (swipe) of vasthouden. De knop bestaat nog wel in mobiel design, maar met een andere actie om het doel te bereiken.

Wilt u ook een mobiele site laten ontwikkelen? Acadia kan u daarbij helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via info@acadia.nl of bel ons op 078 – 622 98 99.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief