Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Praktisch netwerken

Praktisch netwerken - AcadiaNetwerken is simpel gesteld niets anders dan het leggen van een basis tot samenwerking. Door middel van netwerken kunt u bijvoorbeeld nieuwe relaties vinden, partners benaderen en, indien relevant, mogelijk zelfs investeeerders vinden. Onderstaand geven wij u wat handige tips om effectief te netwerken. Gezien de huidige ontwikkelingen op de markt kan ons netwerk bijna niet groot genoeg zijn.

Dit keer leggen we bij het geven van de tips de nadruk eens niet op online netwerken maar juist op het offline netwerken.

  1. Vergeet uw bestaande netwerk niet Vaak liggen de kansen dichterbij dan u denkt. Informeer ook eens binnen uw familie-, vrienden- en kennissenkring. Warme acquisitie werkt nog altijd beter dan koude. Een directe introductie bij een potentiële klant werkt altijd in uw voordeel.
  2. Doe eens iets anders Ga eens naar een netwerk bijeenkomst, wij zien steeds meer plaatselijke initiatieven zoals bijvoorbeeld Open Coffee´s. Tijdens zo´n bijeenkomst heeft u niet alleen de mogelijkheid om met potentiële nieuwe relaties te praten maar kunt u ook contact leggen met mogelijke partners voor samenwerkingsverbanden.
  3. Die belangrijke eerste eerste indruk Uw presentatie is van groot belang, een eerste indruk maakt u tenslotte slechts één maal. Uiteraard ziet u er verzorgt uit, maakt u regelmatig oogcontact met uw gesprekspartner en combineert u luisteren en praten. Het is niet verstandig om alleen over uzelf of uw bedrijf te spreken. Luister naar uw gesprekspartner en zoek die mogelijke insteek waar u uw diensten kunt aanbieden.
  4. Vergis u niet in zogeheten netwerkverenigingen Een lidmaatschap kan natuurlijk mooie contacten opleveren maar de kosten voor het lidmaatschap en de bijbehorende verplichtingen dient u niet te vergeten. Vaak vergt dit meer investering dan u in eerste instantie zult denken.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via 078 – 622 98 99 of stuur een e-mail naar info@acadia.nl.

 

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief