Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia is uw specialist op het gebied van professioneel webdesign.

We gaan bezuinigen!!

In dit artikel geven wij u enkele bezuinigingstips op het gebied van printen.

Ook u kunt waarschijnlijk nog wel bezuinigen op uw printkosten. Wees bewust met printen, denk voor u op de knop drukt eerst na, heb ik dit document wel op papier nodig?

De eenvoudigste manier van bezuinigen op de printkosten is in de meeste gevallen een nieuwe printer kopen. Veel van onze relaties die niet zo erg veel printwerk hebben gebruiken nog een inktjet printer. Deze zijn in aanschaf virtueel goedkoop maar bij het daadwerkelijke printen blijken deze aanzienlijk duurder dan een laserprinter.

Eén van de nadelen is dat de printkopjes van een inkjetprinters na elke printjob gereinigd worden en OOK dat kost inkt. Wanneer u weinig print kan dit oplopen tot wel tweederde van het inkt verbruik. Wat ook lekker op de begroting drukt is het feit dat veel printers een gecombineerde toner hebben. Als er dan een kleur op is gooi je het restant van de andere kleuren dus gewoon weg. Best zonde nietwaar?

Een laserprinter is tegenwoordig niet zo veel duurder meer dan een inktjet en het besparen begint vanaf het moment van aansluiten. De consumentenbond heeft berekend dat u met 10 prints per week al 100 Euro per jaar zou kunnen besparen. In een jaar heeft u het aanschaf verschil dus al terug verdient. Doorgaans is de kwaliteit ook nog eens beter dus uw geprinte documenten komen ook nog eens professioneler over. Hiermee snijdt het mes aan 2 kanten.

Aanschaftips:

  • Goedkoop is vaak duurkoop. Kijk niet alleen naar de prijs van de printers maar ook naar de cartridges/toners. Kijk eens hoeveel prints er uit een cartridge komen en hoeveel er uit een toner kunnen komen.
  • Wil je zelf foto’s afdrukken? Een inktjet printer doet dit beter dan een laser printer. Denk hier echter goed over na, online centrales doen dit waarschijnlijk goedkoper en zeker beter. Geen argument om een inktjet te kopen dus.
  • Kies niet voor een printer met voor gecombineerde cartridge wanneer je toch voor inktjet kiest. Iedere kleur een eigen cartridge is efficiënter en voordeliger omdat je deze per stuk kunt vervangen.
  • Kijk naar gebruiksgemak en comfort. Een netwerkprinter wel zo prettig. Zo kun je vanuit verschillende systemen naar één printer printen vaak zelfs draadloos.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief