Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

5 tips om uw teksten ├ęcht te verbeteren

5 tips om uw teksten echt te verbeterenEr is op het internet genoeg informatie te vinden over hoe u nu goede teksten kunt schrijven. Vaak gaat het hierbij om oppervlakkige informatie, maar niet om informatie die u helpt uw teksten écht te verbeteren.

Acadia heeft de vijf beste tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1: schrijf actief

Actieve zinnen spreken meer aan dan passieve zinnen. Vaak schrijft u in een actieve zin ook hetzelfde als in een passieve zin, alleen met veel minder woorden. Een goed voorbeeld van een passieve zin versus een actieve zin is:

  • Passief: Deze teksten werden geschreven door onze contentspecialist.
  • Actief: Onze contentspecialist schreef deze teksten.

Ziet u het? Een stuk korter en u zegt precies hetzelfde.

Tip 2: wees persoonlijk

Spreek uw lezer direct aan. Een goed voorbeeld hiervan is “Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op”.

Vermijd het gebruik van onpersoonlijke aanspreektermen, zoals “geachte”.

Tip 3: herhalen, herhalen, herhalen

Herhaal het punt wat u met uw tekst wilt maken enkele keren. Herhaling is namelijk een goede manier om een punt te maken. Let op: maak uw punt ook niet al te vaak duidelijk, want iets wat u te vaak herhaalt gaat irriteren. Zoek hier dus een gulden middenweg in.

Tip 4: gebruik geen vaagheden

Uw teksten hoeven geen waterdicht argument te zijn, u dient een punt te durven maken. Gebruik dus geen vage termen, zoals “vrijwel alle”, “enkele” of “in zekere mate”. Dit soort taalgebruik maakt je tekst minder fijn leesbaar en minder duidelijk. Durf dus te zeggen waar u voor staat.

Tip 5: oproep tot actie

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip: roep de lezer op tot actie. Zeg de lezer wat hij of zij moet doen en help ze op deze manier naar de volgende stap.

Komt u er niet uit met het schrijven van uw teksten? Acadia helpt u graag! Neem contact met ons op via 078 – 622 98 99 of stuur een e-mail naar info@acadia.nl.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief