Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Handige Google trucs die u mogelijk niet kent

Handige Google trucsDe producten van Google zijn een uitkomst voor veel mensen. Waarom? Ze zijn eenvoudig van opzet en daarom erg gebruikersvriendelijk. Wat de meeste mensen niet weten is dat alle verschillende diensten van Google nóg gebruikersvriendelijker worden door middel van handige trucjes. Wij hebben de leukste en handigste voor u op een rijtje gezet.

Gmail: Niet alle tekst meenemen in een antwoord

Als een e-mailconversatie erg lang wordt is het soms handig om alleen het belangrijkste gedeelte van een bericht mee te nemen in uw antwoord. Dit doet u op de volgende manier:

  • Selecteer het gedeelte dat u wilt meenemen in het antwoord
  • Klik op de “Reply” knop
  • Alleen het geselecteerde stuk tekst wordt nu meegenomen in uw antwoord

Gmail: werken met Gmail zonder internetverbinding

Deze tip werkt alleen als u met Google Chrome werkt. Het is mogelijk om Gmail ook zonder internetverbinding te gebruiken met behulp van een app voor Google Chrome. Op deze manier kunt u uw e-mail lezen, reageren op e-mail, zoeken en e-mails archiveren zonder dat u een internetverbinding heeft. Klik hier om de app te downloaden.

Google Maps: de zijbalk weghalen

Een hele simpele en handige tip, vooral als u op de kaart aan het kijken bent. Om de zijbalk weg te halen klikt u simpelweg op het pijltje naast het printer en link icoontje. Op deze manier heeft u meer ruimte om op de kaart te kijken.

Google Drive: Google Drive bestanden toevoegen aan je e-mail

Wanneer u een e-mail maakt kunt u direct een bestand toevoegen aan uw e-mail die in uw Google Drive staat. Dit doet u op de volgende manier:

  • Klik op het Google Drive icoontje naast de verzendknop. Hiervoor heeft u wel de nieuwe functionaliteit nodig voor het opstellen van een e-mail
  • Selecteer het bestand of de bestanden die u wilt meezenden.
  • Wanneer u de oude manier van het opstellen van een e-mail nog gebruikt dient u de bestanden handmatig toe te voegen en kan dit niet vanuit Google Drive.

Google Nieuws: het nieuws personaliseren

Met Google Nieuws kunt u snel en makkelijk nieuwsartikelen zoeken die u niet kunt vinden met de gewone zoekfunctionaliteit. U kunt dit nieuws ook makkelijk personaliseren door de volgende stappen uit te voeren:

  • Klik op het tandwiel rechtsboven
  • Schuif de verschillende sliders desgewenst naar links of rechts voor respectievelijk minder of meer nieuwsberichten over dat onderwerp
  • Dit kunt u ook doen voor de verschillende nieuwsbronnen, zoals de Telegraaf en NOS.nl

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief