Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia levert geen standaard oplossingen. Acadia levert alleen maatwerk!

Moet ik rekening houden met mobiele apparaten?

Moet ik renening houden met mobielDe rol van mobiele apparaten wordt in de huidige maatschappij steeds groter. Iedereen heeft wel een of meerdere mobiele apparaten, zoals een iPhone, iPad of een telefoontoestel of tablet met het Android besturingssysteem. De vraag is: moet u rekening houden met mobiele apparaten?

Waarom zou ik rekening houden met mobiele apparaten?

Meer dan 50% van de Nederlanders heeft toegang tot mobiel internet. Hierdoor gebruiken mensen hun mobiele apparaat dus ook vaker om te surfen op internet en dus ook om bijvoorbeeld de website van uw organisatie te bekijken. Wij raden u dan ook aan om mobiele apparaten zeker niet links te laten liggen.

U kunt op de volgende manieren rekening houden met de gebruikers van mobiele apparaten:

  • Mobiele website: een speciale website gemaakt voor mobiele apparaten, dus ook aangepast qua formaat en informatievoorziening. Niet alle informatie die op de normale website staat wordt ook getoond op de mobiele website
  • Mobiele applicatie: ook wel een “app” genoemd, een programma voor op een smartphone. Voorbeelden van mobiele applicaties zijn applicaties voor internetbankieren, spelletjes spelen of het nieuws lezen. Het nadeel van een mobiele applicatie is dat deze gemaakt moet worden voor meerdere platformen, omdat je anders bepaalde gebruikers uitsluit.
  • Responsive design: met responsive design maakt u 1 website die geschikt is voor meerdere apparaten. Zo is de website goed te gebruiken op uw PC of iMac, maar ook prima benaderbaar vanaf uw tablet of smartphone, ongeacht de grootte van het beeldscherm. Dit is de meest ideale optie, omdat u op deze manier de minste gebruikers uitsluit van een goede beleving van uw website.

Mocht u nog vragen hebben over mobiele websites of responsive design dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via info@acadia.nl of telefonisch via 08 – 622 98 99.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief