Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

Meer kliks op Twitter

Meer klikken op TwitterTwitter is een leuk medium om als bedrijf aan deel te nemen, maar hoe zorgt u ervoor dat de informatie die u deelt ook daadwerkelijk gelezen wordt? Wat ook niet geheel onbelangrijk is, hoe zorgt u ervoor dat de links naar het nieuws die u deelt ook vaak aangeklikt worden? Wij hebben 5 handige tips!

Tip 1: 120 en 130 karakters

Op Twitter is het mogelijk om in maximaal 140 karakters te delen met de wereld wat u wilt. De tweets die bestaan uit 120 tot 130 karakters hebben de grootste kans om aangeklikt te worden. Het doorklikpercentage van dergelijke tweets ligt tussen de 8% en 10%.

Tip 2: Tweet later op de dag

Onderzoek wees uit dat het tweeten na 1 uur ’s middags een hoger doorklikpercentage heeft dan wanneer je dit in de ochtend doet. Wanneer u toch ’s ochtends een tweet wilt plaatsen dan kunt u dit het beste doen van 7 uur tot en met 10 uur.

Tip 3: Tweet later in de week

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat het doorklikpercentage van tweets die later in de week verstuurd worden hoger ligt dan aan het begin van de week (0,2% hoger doorklikpercentage). Vanaf woensdag halverwege de dag is het meest ideaal om te gaan tweeten. Dit is makkelijk te verklaren, omdat maandag en dinsdag iedereen de mailbox leeg maakt en de planning voor de nieuwe week maakt.

Tip 4: Tweet actief, niet passief

Tweet vooral met werkwoorden en niet met zelfstandige naamwoorden. Maak bijvoorbeeld tweets zoals: Lees nu de laatste Twittertips #twitter #tips.

Door actief te tweeten stimuleert u mensen ook daadwerkelijk om op de link te klikken.

Tip 5: Deel interessante content

Tip 5 is een vervolg op tip 4. Door interessante content met uw volgers te delen en door dit op een “actieve” manier te tweeten is de kans vele malen groter dat uw link aangeklikt wordt. Let op: sla niet door in het delen van nieuws. Af en toe een tweet over dagelijkse beslommeringen of een project is ook niet erg, zolang u maar een goede balans vindt tussen nieuws en andere soorten tweets.

Heeft u ook vragen over het gebruik van Twitter? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen u helpen met al uw Twitter vraagstukken. Contact opnemen kan telefonisch via 078 – 622 98 99 of per e-mail via info@acadia.nl.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief