Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

3 handige tips voor betere teksten

3 handige tips voor betere tekstenHet schrijven van een goede tekst is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Een goede tekst moet bijvoorbeeld de lezer overtuigen waarom hij of zij juist voor dit product zou moeten kiezen of waarom juist voor uw bedrijf moet kiezen.

Wij hebben de drie belangrijkste tips voor een goede tekst op een rijtje gezet.

Tip 1: Trek de aandacht van je lezer
Heel simpel, om aandacht te trekken moet u opvallen. Dit kan door middel van een titel die aanzet tot lezen. Een prikkelende titel trekt meer de aandacht dan een saaie, algemene titel. Let hier ook op als u een artikel deelt via verschillende social media kanalen.

Tip 2: Geef iets weg
Om een beslissing te maken hebben mensen soms een duwtje in de rug nodig en helemaal op het internet waar mensen vaak impulsief handelen. Biedt daarom iets aan in de vorm van korting, een gratis adviesgesprek of coaching. Hiermee is de kans groter dat mensen beslissen om juist voor u te kiezen.

Tip 3: Overtuig uw lezer
Het doel van een tekst is vaak om de lezer te overtuigen een handeling uit te voeren, bijvoorbeeld het afnemen van een dienst, het inschrijven voor een nieuwsbrief met tips, etc. Het overtuigen van een lezer doet u het beste door bestaande klanten te laten vertellen wat ze van uw producten of diensten vinden. Dit kan door middel van bijvoorbeeld testcases of testimonials. Dit werkt vele malen beter dan een lijstje met uw eigen sterke punten en de producten of diensten die u levert.

Mocht u advies nodig hebben bij het schrijven van uw teksten dan helpt Acadia u graag. U kunt contact met ons opnemen per telefoon op 078 – 622 98 99 of per e-mail op info@acadia.nl.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief