Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: al uw automatisering onder 1 dak.

Zakelijk Twitter inzetten, maar dan anders dan anders!

Zakelijk Twitter inzettenKader uw doelgroep af

U kunt Twitter natuurlijk inzetten voor de massa en hopen op toevallige contacten, maar het is ons inziens verstandiger om doelgroepgericht te tweeten. Door specialistische informatie te delen die over uw bedrijf en uw core business gaat benaderd u een specifieke doelgroep. Hiermee trekt u mogelijk minder volgers naar uw account dan met algemene tweets maar u krijgt wel de volgers die werkelijk interesse in uw informatie, en dus in uw product, hebben. Het gaat tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Gooi eens een nieuw idee in de groep

Als u een nieuw idee heeft deel het eens met uw volgers. Buiten het feit dat u uw idee meteen exposure geeft kunnen uw volgers u misschien meteen waardevolle input geven. Eventueel kunt u het delen van het idee ondersteunen met een pagina op uw website. Met de discussie die mogelijk via Twitter gevoerd wordt kunt u dan weer uw voordeel doen bij het verder uitwerken en in de markt zetten van uw idee. Zorg ervoor dat u de input en belangrijker zelfs, de mogelijke kritiek, ter harte neemt!

Interesse peiling

In het verlengde van het punt hierboven kunt u Twitter inzetten om de interesse van uw volgers te peilen. Gebruik uw account voor kleinschalig marktonderzoek. Wat leeft er onder uw relaties, wat verwachten zij van u, waar wachten zij op? Zorg er voor dat u innoverend bezig blijft. Vergeet niet om u in te leven/lezen in de accounts van uw volgers. Hierin ligt waardevolle informatie verscholen.

Waardeer trouw

Langdurige relaties zijn het meest waardevolle wat uw bedrijf bezit. Beloon uw relaties daarom ook als zij uw bedrijf noemen in bijvoorbeeld een tweet. U mag tweeten zien als DE digitale vorm van mond-tot-mond reclame. Een “mention” (vermelding) van een gerenommeerd bedrijf kunt u zien een meer dan waardevolle blijk van waardering. Hier mag best iets tegen over staan. Wat dat iets is laten wij aan uw eigen creativiteit over!


 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief