Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

Bescherm uw mobiele contacten en data

We moeten er niet aan denken om onze telefoon of tablet kwijt te raken, want dan zijn we natuurlijk allemaal vreselijk onthand. Heeft u er echter al bij stilgestaan dat bij verlies of diefstal van uw mobiele device mogelijk al uw contacten en data op straat liggen?

Door middel van de onderstaande tips kunt u uw gegevens beschermen.

  • Bij verlies of diefstal zo snel mogelijk uw telefoonnummer laten blokkeren om hoge rekeningen te voorkomen. Zorg dat u het centrale meldnummer van de provider op een handige locatie opslaat. (Dus niet alleen op uw dan verdwenen telefoon)
  • Installeer een app waarmee u de locatie van uw telefoon kunt bepalen. Op een iPhone kan dit bijvoorbeeld met Find My iPhone. Er zijn ook apps waarmee u op afstand alle gegevens van uw telefoon kunt wissen.
  • Zorg ervoor dat u regelmatig een backup van uw telefoon maakt. Hiermee zorgt u ervoor dat u met uw nieuwe telefoon weer snel “up and running” bent. Door middel van veelal gratis door de producent geleverde software kunt u snel en adequaat een backup maken.
  • En last but zeker not least...
    Zorg ervoor dat u automatisch vergrendelen inschakelt en wijzig de standaard code in iets wat niet voor de handliggend is. Kies vervolgens voor de unlock code van de simkaart een andere code.

 

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief