Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Bent u eigenlijk wel mobiel bereikbaar?

Zorg ervoor dat uwe website ook via mobiele apparaten goed functioneert.

Er is, internet technisch gezien, weinig ergers te bedenken dan een trage of via mobiele apparaten niet goed functionerende website. De kracht van een via mobiele apparaten goed werkende en bereikbare website mag niet onderschat worden.


Steeds vaker wordt de smartphone of tablet ook in huis gebruikt om even snel iets op te zoeken en dus mogelijk ook om uw website te bezoeken. Uit onderzoeken blijkt dat vrouwen vaker zoeken via een tablet terwijl mannen dit weer meer via hun smartphone doen. Tevens is het zo dat inmiddels het zogeheten mobiele internetten meer thuis gebeurd dan daadwerkelijk onderweg.


Eén van de grootste frustratie factoren blijkt de snelheid of mogelijk beter gezegd traagheid van een website te zijn. Als tweede op de lijst van mogelijke frustraties staat de factor functionaliteit. Het kan heel vervelend zijn als uw website niet goed benaderbaar is via telefoons of tablets.

Indien uw website mobiel niet goed functioneert loopt u het risico dat een bezoeker naar uw concurrent surft. We hebben een aantal vragen op een rijtje gezet. Leest u ze eens door en test uw eigen website hier eens op.

  • Hoe snel laadt uw website?
  • Oogt de site goed op telefoon en tablet?
  • Is uw website zowel in portrait als in landscape te bekijken?
  • Zijn alle benodigde functies toegankelijk?

 

Eerder schreven wij al eens over responsive webdesign, de trend voor 2013!

Bent u er klaar voor?  Acadia in elk geval wel.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief