Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia levert geen standaard oplossingen. Acadia levert alleen maatwerk!

Tips voor succesvol (online) netwerken

In deze economisch zware tijden wordt netwerken nog belangrijker dan dit in het verleden al was. We besteden steeds meer tijd aan het maken van nieuwe relaties en aan het onderhouden van bestaande contacten.

We geven u een aantal tips op het gebied van netwerken, hoe bouwt u van een eerste contact uit tot een langdurige relatie. Netwerken om het netwerken werkt niet! Er zijn inmiddels zo veel netwerk bijeenkomsten dat we door de bomen het bos niet meer zien.

Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook online netwerken en hoeven we niet alle bijeenkomsten af te lopen. Ga alleen naar een fysieke bijeenkomst wanneer u voldoende tijd heeft om de tijdens deze bijeenkomst gemaakte contacten ook echt op te volgen. Vergeet niet dat u een “bluebird” overal tegen kunt komen.

Bepaal een target

We hebben reeds gemeld dat het zinloos is om te netwerken om het netwerken. Uiteindelijk willen we wel resultaten boeken tenslotte. Bepaal voor u zelf een target, stel van te voren vast hoeveel contacten u wilt leggen en met welk uiteindelijk resultaat.

Verdiep u van te voren in het soort netwerkbijeenkomst en kijk of er onder de deelnemers mogelijke relaties zijn die in uw doelgroep vallen. Alles valt of staat met een gedegen voorbereiding. 

  • Wat voor relaties wilt u aangaan en met wie?
  • Naar wat voor relaties zoekt u en wat verwacht u hiervan?

Maak van te voren een wishlist. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de deelnemerslijst van de te bezoeken netwerkbijeenkomst te downloaden en hier op potentieel interessant personen te markeren. Hiermee kunt u doelgericht gaan netwerken en zal het rendement van uw netwerk activiteiten stijgen.

Enkele van deze tips ontvingen wij tijdens het bijwonen van een netwerksessie met de bekende internet ondernemer en netwerk specialist Danny Mekić.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief