Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

5 handige Facebook features!

Ongemerkt worden er veel zaken gewijzigd aan Facebook. Sommige wijzigen zijn dermate onopvallend dat een reguliere gebruiker deze misschien niet eens opmerkt. Wij hebben even een aantal wijzigingen, waarvan wij denken dat ze handig kunnen zijn voor jullie op een rijtje gezet.

Hoeveel “vind ik leuks” heb je nu en hoe zie je wie er slechts abonnee van je pagina is

Het aantal “Vind ik leuks” kun je uiteraard vrij eenvoudig in de teller zien maar er kunnen nog veel meer mensen zijn die je pagina volgen. Wanneer je pagina door een bezoeker toegevoegd wordt aan zijn interesse lijst zonder dat hij op de “Vind ik leuk”knop klikt wordt hij namelijk slechts abonnee van je pagina. Om te controleren hoeveel abonnees je hebt klik je in het admin panel op;

  • nieuwe “Vind ik leuk”
  • alles weergeven en
  • vervolgens kies je abonnees in het drop down menu
  • het volledige aantal abonnees zie je vervolgens op de insights pagina. 

We hoorden van verschillende pagina beheerders dat zij niet echt blij zijn met deze functie want een abonnee telt niet mee in het aantal “Vind ik leuks”.

Vernieuwde foto weergave en mogelijkheden

Ook hierin zijn wat wijzigingen aangebracht. Zo vind je tegenwoordig foto’s waarin jij getagd werd via de eerste knop op de foto pagina. Hierin staat doorgaans “xx foto’s van jou”. Als je met de muis over een foto gaat zie je in een oogopslag hoeveel mensen de foto leuk vinden en of er reacties over geplaatst zijn.

Als je naar de knop Albums gaat zul je zien dat als je met je muis over de “mapafbeelding” gaat er een slideshow getoond wordt van de foto’s die in deze map staan. Als je vervolgens het album ingaat kun je door te klikken op het sterretje rechtsboven in de foto de foto tot hoogtepunt promoveren waarna deze groter in het album getoond wordt. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld bepaalde productfoto’s beter onder de aandacht brengen.

Facebook Reclame

De dames en heren programmeurs zitten natuurlijk niet stil bij Facebook. Vanwege de nog altijd toenemende mobiele internet markt heeft Facebook een mooie nieuwe toevoeging bedacht. Er is een nieuwe app waarmee je op relatief eenvoudige wijze pagina’s kunt beheren van je smartphone of tablet. Door middel van deze app kun je nu ook zelfs adverteren. Je kunt namelijk gesponsorde verslagen plaatsen. Er zijn wel wat restricties je moet hiervoor minimaal 400 “Vind ik leuks” hebben.  De handige app kun je downloaden, voor Apple producten, via de iTunes App store

Het ontvangen van meldingen van je bedrijfspagina in je persoonlijke profiel

Dit is handig als je zoals bijna alle gebruikers je zakelijke pagina gekoppeld hebt aan je persoonlijke profiel. Wanneer je deze functie inschakelt zul je zodra iemand je pagina leuk vind of een reactie plaatst een notificatie op het scherm krijgen. Deze meldingen kun je via het admin panel als volgt instellen;

  • Klik op pagina bewerken
  • Daarna op meldingen beheren en 
  • vervolgens zet je het vinkje voor melding op website aan.

Doelgericht adverteren

Als pagina beheerder kun je nu ook doelgericht adverteren. Door middel van deze nieuwe functie kun je heel specifiek bepaalde volgers van je pagina benaderen. Je hebt hiervoor wel wat gegevens nodig zoals bijvoorbeeld: een telefoonnummer, e-mailadres of Facebook gebruikersnaam.

Als je hiermee een lijst aanmaakt per doelgroep kun je vervolgens eventuele campagens speciefiek op deze doelgroep inrichten. Deze mogelijkheid is er vooralsnog alleen voor gebruikers die dezogeheten “Power Editor” voor Facebook advertenties gebruiken.

Mocht u deze functionaliteit willen gaan toepassen? Schroom dan niet en neem voor eventuele ondersteuning contact met ons op.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief