Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia: ook voor al uw maatwerkapplicaties.

Nederland stijgt op de ICT-ranglijst

Nederland is een plekje gestegen op de ranglijst van landen met de meest geavanceerde ICT-ontwikkeling: van plek zeven naar plek zes. Dit blijkt uit cijfers van de VN-organisatie ITU (International Telecommunication Union). Zuid-Korea voert de ranglijst aan.

De jaarlijkse ICT Development Index meet van 155 landen hoe het gesteld is met de toegang en vaardigheden op ICT gebied. In de top tien staan acht landen uit Europa, waaronder Zweden, Denemarken en Nederland. In de top 30 staan alleen landen met hoge inkomens. De ICT in ontwikkelingslanden blijft ver achter bij die van de ontwikkelde landen.

Uit de cijfers blijkt ook dat 86% van de wereldbevolking een mobiel telefoonnummer heeft, in totaal gaat het om ruim zes miljard abonnementen.

Het ITU onderzocht ook internetverbindingen. Uit dit onderzoek blijkt dat 2,3 miljard mensen toegang hebben tot het internet, ruim een derde van de wereldbevolking. Ook hier is weer een groot verschil te merken tussen rijke en arme landen. In de landen waar de welvaart hoog is, heeft gemiddeld 70% van de bevolking toegang tot het internet. In de arme landen is dat slechts 24%. In Nederland heeft 94% van de huishoudens toegang tot het internet.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief