Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Beter gevonden worden in Google? Acadia regelt het voor u!

Legaal fotomateriaal gebruiken, Acadia doet het!

Een foto zegt vaak meer dan 1.000 woorden. Daarom is het aan te raden om de teksten van bijvoorbeeld uw website te ondersteunen met foto’s. Het is echter niet aan te raden om zomaar wat afbeeldingen van het internet af te halen in verband met copyright.

Mogelijke gevolgen

De gevolgen kunnen groot zijn als je toch besluit om een afbeelding te gebruiken zonder toestemming van de eigenaar waarop copyright rust. De eigenaar kan een schadevergoeding eisen of een rechtszaak aanspannen. In het ergste geval is het mogelijk dat de overtreder een vrijheidsstraf krijgt opgelegd als de benadeelde partij kan aantonen dat er financiële schade is geleden als gevolg van inbreuk op het auteursrecht.

Oplossingen

Op het internet zijn veel oplossingen te vinden waar copyright vrije afbeeldingen te vinden zijn. Deze oplossingen werken op basis van een licentie die je aanschaft, waarna je gebruik kunt maken van de fotodatabase. Enkele voorbeelden van dergelijke websites zijn Dreamstime, iStockphoto, Getty Images en Shutterstock. Hier kan een afbeelding aangeschaft worden die u dan zonder problemen kunt gebruiken voor uw website of ter ondersteuning van andere uitingen.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van afbeeldingen of heeft u hulp nodig bij het selecteren van afbeeldingen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief