Volg Acadia op TwitterLike Acadia op FacebookConnect met Acadia op LinkedIn
Acadia is uw specialist op het gebied van professioneel webdesign.

Nederlanders netwerken het beste

LinkedIn heeft bekend gemaakt dat wij, Nederlanders, de beste netwerkers zijn. Maar liefst 74% van de Nederlanders netwerkt maandelijks analoog en ruim 65% netwerkt maandelijks digitaal via internet. Als we dan ook nog eens lezen dat er inmiddels zo’n 3 miljoen actieve Nederlandse gebruikers op LinkedIn zijn dan zijn dat indrukwekkende cijfers. 

Het door LinkedIn uitgevoerde onderzoek waar bij ruim 400 Nederlanders een vragenlijst mochten beantwoorden toont aan dat Nederland een natie is van geboren netwerkers.

Netwerken is de Nederlanders blijkbaar met de paplepel ingegoten. Als we even puur naar online netwerken kijken zien we dat Nederland het meest actieve land van Europa is op dit gebied.

We hebben dus de Europese titel “Netwerken” in de wacht gesleept en we willen deze uiteraard ook graag behouden. Dus geven we jullie wat (mogelijk onnodige) tips mee:

  1. Kies een geschikte avatar (profielfoto)! Je maakt zeven keer meer kans benaderd te worden voor carrièremogelijkheden wanneer je een goede avatar toevoegt. Er zijn inmiddels al fotografen die zich hierin gespecialiseerd hebben. Kijk maar eens op www.avagraaf.nl
  2. Zorg er voor dat je profiel up-to-date is. Voeg gefaseerd je vaardigheden toe om jezelf te blijven profileren en de vindbaarheid van je profiel te vergroten.
  3. Als je offline een goede netwerksessie achter de rug hebt voeg de mensen die je gesproken hebt dan snel toe op LinkedIn. De kennismaking ligt nog vers in het geheugen en mogelijk kunnen jullie meteen gebruik maken van elkaars informatie.
  4. Zorg er voor dat je bij de tijd blijft. Lees de juiste vakliteratuur, boeken en onderzoeken om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Wordt lid van relevante groepen, deel je kennis door het,  met mate want overdaad schaadt, plaatsen van informatie op je LinkedIn nieuwsfeed.  Op deze manier laat je je netwerk zien dat je geïnteresseerd bent in vernieuwingen.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het nieuwsarchief